Etiquetes

divendres, 22 de gener del 2016

3a prova escrita de química

En l'enllaç apareix trobaràs la solució del tercer examen de química.

Informe de l'examen.



1a part.


Les dos primeres preguntes sobre formulació inorgànica han anat prou malament. Hi ha molts dubtes a l'hora de formular i anomenar compostos orgànics.

Les preguntes sobre termodinàmica ha anat prou millor. 

En la pregunta 3 es tenia clar que primer hi havia que calcular l'energia per un mol i després amb estequiometria calcular l'energia per als 640 g d'hidracina. En general l'estructura per resoldre l'exercici ha estat bé, encara que ha hagut algunes errades en els càlculs.

La pregunta 4 ha eixit molt bé. Es domina el criteri de signes de la IUPAC en el primer principi de la termodinàmica.

En la pregunta 5 la idea general era bona, però hi ha que millorar molt la redacció. En 1r de batxillerat hi ha que explicar amb propietat cada qüestió.

En la pregunta 6 molta gent tenia idea de que fer. En primer lloc s'havia de calcular l'energia lliure de Gibss, igualar a zero i analitzar que passa en temperatures per damunt i per sota del punt d'equilibri. Encara així, hi ha massa errors en càlculs i hi ha poca gent que fa completament bé l'exercici.

2a part.


Les dos primeres preguntes sobre formulació orgànica han tingut uns resultats molt dispars. Una part de la classe domina la formulació orgànica, però una altra no domina gens. Millor la part d'anomenar que la de formular, com passa quasi sempre en aquest tipus d'exercicis.

Sobre l'exercici d'estequiometria molt poca gent fa bé tot l'exercici. Hi ha que treballar més que passa quan una substància és impura o apareix una dissolució. Tampoc queda clar com actuar quan hi ha un rendiment. Per una altra banda hi ha que adonar-se que es pot fer l'apartat b) sense dependre de l'apartat a) o si s'ha fet aquest malament s'estan introduint errors.

L'exercici número 4 ha anat molt malament. Costa molt raonar aquest tipus d'exercicis on hi ha que fer un xicotet càlcul seguit d'un raonament. Hi ha que treballar molt més aquest tipus de qüestions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada