Etiquetes

dilluns, 15 de febrer del 2016

Tir horitzontal

Tot el món que ha estudiat física ha contestat la següent pregunta: Quin objecte arriba abans a terra si es deixen caure dos objectes que tenen la mateixa massa des d'un certa altura?

La resposta està clara. en absència de fregament els dos arriben al mateix temps a terra. De fet, quan l'home va arribar a la lluna va deixar caure des d'una certa altura una ploma i un martell per veure que els dos arribaven al mateix temps a terra, cosa que no passa en la Terra degut al fregament. En la pàgina enllaçada de Physclips pots veure alguns experiments de que passa quan es deixen caure dos objectes des d'una certa altura i s'inclou l'experiment gravat del que va passar en la Lluna.

Però, que passa si es deixa caure un dels mòbils i a l'altre se li dóna una certa velocitat horitzontal? La resposta la pots veure en la següent simulació, on està clar que no hi ha cap tipus de fregament.

Si algú pensa que la simulació està malament el millor es veure açò mateix gravat de manera que es puga comprovar fotograma a fotograma. En el vídeo que apareix en la pàgina enllaçada de Physclips on diu The independence of vertical and horitzontal motion pots veure com dos objectes que es llancen amb diferent velocitat horitzontal arriben al mateix temps a terra. això és perquè els objectes només estan accelerats en l'eix y. De fet, el moviment que efectuen és un composició de moviments, de manera que en l'eix x el mòbil experiment un MRU i en l'eix y un MRUA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada