Etiquetes

dimecres, 28 d’octubre del 2015

La Llei de Raoult


Imagina que s'afegeix un solut no volàtil en un líquid. Aleshores com les partícules líquid xoquen contra les de solut necessitaran més energia per passar a la fase gasosa. Segons explica la teoria cinètica per passar a estat gasós les partícules d'un líquid van xocant entre elles fins que arriben a la superfície lliure del liquid i algunes escapen a estat gas.

Com ara hi ha un solut el xoc de les partícules del líquid contra el solut fa més difícil que les partícules del líquid passen a estat gas. Encara així, s'estableix un equilibri dinàmic entre les partícules de líquid i les partícules del dissolvent que passen a estat gas, però en aquest cas hi ha menys partícules que passen a estat gas i la pressió de vapor disminueix.

El químic francés Raoult va deduir i enunciar la llei que determina el que varia la pressió de vapor d'una determinada substància quan hi ha dissolt un solut. Aquesta llei diu que:




on



La fórmula diu que la variació de la pressió (la diferència entre la pressió de vapor del dissolvent pur (P0) i la pressió de vapor del dissolvent en la dissolució (P)) és igual a la pressió de vapor del dissolvent pur multiplicada per la fracció molar del solut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada